Steiff Elmar, 32cm - Steiff
5.0 12

Elmar, 32cm - Steiff

(12 recensioner)

Elmar är en teddybjörn av klassiskt Steiff-utseende med lite längre nos och ramar, ledade ben och armar samt snurrbart huvud. Elmar har kort gyllenbrun päls och självklart den klassiska Steiff-knappen i örat.

Storlek: 32cm
Färg: Gyllenbrun
Nallen har dragfasta ögon och sydd nos

995.00 kr
I lager (1 st)   Leveranstid: 1-4 dagar
4476

Redan i slutet av 1800-talet startade Margarete Steiff sin tillverkning av mjuka djur i filt. Djuren blev snabbt populära bland barnen i trakten och för att kunna möta efterfrågan fick Margarete anställa sina bröder och brorsbarn i företaget. Det var en av dessa brorsöner, Richard, som bad sin faster att utveckla sina mjuka djur. Richard ville nämligen ha en björn med rörliga ben och armar, en sorts motsvarighet till flickornas dockor. Sagt och gjort, 1902 skapade Margarete en nallebjörn som skulle bli föregångaren till dagens teddybjörnar. Nallen hade något längre nos, längre ramar, puckel i nacken och var hårt stoppad med träull. Richard tog året därpå med sig den nya nallen på mässa och en amerikansk inköpare beställde omgående 3000ex! Några av dessa nallebjörnar råkade hamna på ett bröllop som bordsdekoration. På bröllopet fanns USAs dåvarande president Theodore "Teddy" Roosevelt. Roosevelt hade ett intresse för björnjakt och det fanns sedan tidigare en vacker teckning som visade en jaktsituation där en liten björnungen letts fram till presidenten, men han sätter geväret i backen och vägrar skjuta den söta lilla björnen. Man började då tala om "Teddy's Bears" och en liten nalle brukade ritas till på teckningar där Roosevelt fanns avbildad. En koppling mellan den nya mjuka björnen från Steiff som fanns på bröllopet och uttrycket Teddy's Bears gjordes snabbt. Man bad då presidenten om tillåtelse att få kalla den här nya mjuka nallen för just Teddybear, och så gör man än idag.

Några av Steiffs nallar har behållt det klassiska Teddybjörns utseendet med lite längre nos, långa ramar och den karakteristiska puckeln i nacken. Dessa nallar har ledade armar och ben samt snurrbart huvud. Men Steiff har även utvecklat en nalle med ett modernare utseende, de nallarna har kortare nos, rundare former och har, i de flesta fall, inte rörliga leder utan är helt mjuka i kroppen.

Alla nallar från Steiff är beklädda med en tygtag fäst med en knapp i nallens ena öra. Färgen på tagen har olika betydelse:

GUL TAG betyder att produkten ingår i Steiffs ordinarie sortiment.

VIT TAG betyder att produkten är tillverkad i begränsad upplaga, antingen årsbegränsad eller i ett visst antal.

VIT TAG MED RÖD TEXT betyder då att produkten är tillverkad i begränsad upplaga och att den är nydesignad.

VIT TAG MED SVART TEXT betyder då begränsad men tillverkad efter en gammal förlaga, med andra ord en replica.

Tipsa

0
0

Recensioner

Harriet

Jättegullig och uppfyllde förväntan

2022-08-22
Ann-Christin

Motsvarar förväntningarna på en riktig nallebjörn!

2021-04-27
Ann-Christin

Motsvarar förväntningarna på en riktig nallebjörn!

2021-04-27
Zohreh

Bra service

2021-04-19
Anders

Toppenfin Nalle i klassisk stil!

2020-11-23
Hansson

Mycket fin och välgjord nalle. Jag ger högsta betyg fem stjärnor!

2020-11-02
Blomqvist

Är jättenöjd med mit köp och tar gärna emot reklam från er. Hälsar Anita

2020-08-18
Lage

Elmar kommer att bli en perfekt ställföreträdande farfar när inte jag själv kan vara närvarande.

2018-04-05
Jönsson

Hade sett Elmar i en leksaksaffär. Köpte den via er p g a priset och han motsvarade mina förväntningar. Var också bra förpackad.

2017-12-26
Ström

2017-03-05
Marjo

Jättesöt nalle! Mottagarna blev supernöjda!

2017-01-30
Lars

Jättesöt nalle!

2016-10-28

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också