Steiff Fynn, 80cm, Stor nalle - Steiff nallar
5.0 5

Fynn, 80cm, Stor nalle - Steiff nallar

(5 recensioner)

Fynn är en härligt mjuk och STOR nalle från Steiff.
Fynn tillhör Steiffs modernare nallar som har något rundare former än de klassiska teddynallarna från Steiff.
Färg: Ljus brun/beige
Storlek: 80cm

2139.00 kr
I lager (1 st)   Leveranstid: 1-4 dagar
4245

Redan i slutet av 1800-talet startade Margarete Steiff sin tillverkning av mjuka djur i filt. Djuren blev snabbt populära bland barnen i trakten och för att kunna möta efterfrågan fick Margarete anställa sina bröder och brorsbarn i företaget. Det var en av dessa brorsöner, Richard, som bad sin faster att utveckla sina mjuka djur. Richard ville nämligen ha en björn med rörliga ben och armar, en sorts motsvarighet till flickornas dockor. Sagt och gjort, 1902 skapade Margarete en nallebjörn som skulle bli föregångaren till dagens teddybjörnar. Nallen hade något längre nos, längre ramar, puckel i nacken och var hårt stoppad med träull. Richard tog året därpå med sig den nya nallen på mässa och en amerikansk inköpare beställde omgående 3000ex! Några av dessa nallebjörnar råkade hamna på ett bröllop som bordsdekoration. På bröllopet fanns USAs dåvarande president Theodore "Teddy" Roosevelt. Roosevelt hade ett intresse för björnjakt och det fanns sedan tidigare en vacker teckning som visade en jaktsituation där en liten björnungen letts fram till presidenten, men han sätter geväret i backen och vägrar skjuta den söta lilla björnen. Man började då tala om "Teddy's Bears" och en liten nalle brukade ritas till på teckningar där Roosevelt fanns avbildad. En koppling mellan den nya mjuka björnen från Steiff som fanns på bröllopet och uttrycket Teddy's Bears gjordes snabbt. Man bad då presidenten om tillåtelse att få kalla den här nya mjuka nallen för just Teddybear, och så gör man än idag.

Några av Steiffs nallar har behållt det klassiska Teddybjörns utseendet med lite längre nos, långa ramar och den karakteristiska puckeln i nacken. Dessa nallar har ledade armar och ben samt snurrbart huvud. Men Steiff har även utvecklat en nalle med ett modernare utseende, de nallarna har kortare nos, rundare former och har, i de flesta fall, inte rörliga leder utan är helt mjuka i kroppen.

Alla nallar från Steiff är beklädda med en tygtag fäst med en knapp i nallens ena öra. Färgen på tagen har olika betydelse:

GUL TAG betyder att produkten ingår i Steiffs ordinarie sortiment.

VIT TAG betyder att produkten är tillverkad i begränsad upplaga, antingen årsbegränsad eller i ett visst antal.

VIT TAG MED RÖD TEXT betyder då att produkten är tillverkad i begränsad upplaga och att den är nydesignad.

VIT TAG MED SVART TEXT betyder då begränsad men tillverkad efter en gammal förlaga, med andra ord en replica.

Tipsa

0
0

Recensioner

Jörgen

En stor och fin nalle som kommer glädja barnbarnsbarnet i många år.

2021-11-29
Mikael

Jag är uppfödd med Steiff, kvalitet rakt igenom. Mycket nöjd.

2020-09-06
Carl

Bra känsla och fin design, nallen ser väldigt mänsklig ut med sina ben och armar som är lite längre nallen har också en bra tyngd i sig som gör att den känns kvalitativ och gosig.

2017-12-23
Jolanta

Jag tycker att nallen är jättefint, hoppas bara att mitt barnbarn tycker detsamma

2017-09-08
David

Jättefin nalle

2017-01-12

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också