Nalle Mr Honey, 20cm från Steiff säljs på Nalleriet.se
5.0 5

UTGÅTT Nalle Mr Honey, 20cm - Steiff

(5 recensioner)

Mr Honey är en härligt mjuk liten nalle från Steiff som passar bra till de allra minsta barnen
Mr Honey tillhör Steiffs modernare nallar som har något rundare former än de klassiska teddynallarna från Steiff. Nallen har dragfasta pärlögon och sydd nos. 
Storlek: ca 20cm

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Redan i slutet av 1800-talet startade Margarete Steiff sin tillverkning av mjuka djur i filt. Djuren blev snabbt populära bland barnen i trakten och för att kunna möta efterfrågan fick Margarete anställa sina bröder och brorsbarn i företaget. Det var en av dessa brorsöner, Richard, som bad sin faster att utveckla sina mjuka djur. Richard ville nämligen ha en björn med rörliga ben och armar, en sorts motsvarighet till flickornas dockor. Sagt och gjort, 1902 skapade Margarete en nallebjörn som skulle bli föregångaren till dagens teddybjörnar. Nallen hade något längre nos, längre ramar, puckel i nacken och var hårt stoppad med träull. Richard tog året därpå med sig den nya nallen på mässa och en amerikansk inköpare beställde omgående 3000ex! Några av dessa nallebjörnar råkade hamna på ett bröllop som bordsdekoration. På bröllopet fanns USAs dåvarande president Theodore "Teddy" Roosevelt. Roosevelt hade ett intresse för björnjakt och det fanns sedan tidigare en vacker teckning som visade en jaktsituation där en liten björnungen letts fram till presidenten, men han sätter geväret i backen och vägrar skjuta den söta lilla björnen. Man började då tala om "Teddy's Bears" och en liten nalle brukade ritas till på teckningar där Roosevelt fanns avbildad. En koppling mellan den nya mjuka björnen från Steiff som fanns på bröllopet och uttrycket Teddy's Bears gjordes snabbt. Man bad då presidenten om tillåtelse att få kalla den här nya mjuka nallen för just Teddybear, och så gör man än idag.

Några av Steiffs nallar har behållt det klassiska Teddybjörns utseendet med lite längre nos, långa ramar och den karakteristiska puckeln i nacken. Dessa nallar har ledade armar och ben samt snurrbart huvud. Men Steiff har även utvecklat en nalle med ett modernare utseende, de nallarna har kortare nos, rundare former och har, i de flesta fall, inte rörliga leder utan är helt mjuka i kroppen.

Alla nallar från Steiff är beklädda med en tygtag fäst med en knapp i nallens ena öra. Färgen på tagen har olika betydelse:

GUL TAG betyder att produkten ingår i Steiffs ordinarie sortiment.

VIT TAG betyder att produkten är tillverkad i begränsad upplaga, antingen årsbegränsad eller i ett visst antal.

VIT TAG MED RÖD TEXT betyder då att produkten är tillverkad i begränsad upplaga och att den är nydesignad.

VIT TAG MED SVART TEXT betyder då begränsad men tillverkad efter en gammal förlaga, med andra ord en replica.

Tipsa

0
0

Recensioner

Birgersson

2018-11-11
Anna

Mycket fin och mjuk nalle. Bra kvalitet.

2018-01-03
Ingeborg

Tack, jättefin nalle och allt fungerade fint, tom det som kunde justeras i efterhand! Trevligt bemötande! Mvh Bitte Eelde

2017-08-25
Thomas

Motsvarade helt min förväntan. Perfekt till det barnbarn som kommer i oktober.

2017-08-22
Mårtensson

Håller den höga standard som Steiff kännetecknar. Mjuk och jättesöt!

2016-04-08

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Bought this also